torstai 6. helmikuuta 2014

Bunakenin otuksia

Muutamia kuvia pinnan alta. Lisäilen infoja kuviin, kunhan ehdin.





















4 kommenttia:

  1. Moro Matti!

    Lukasin blogin tähän asti ja hieno nähdä, että sukellushimo on ottanut sustakin tukevan niskalenkin! Mahtavia kuvia, mutta erityisen makeaa on lukea va-valokuvauksen haasteista, laitteista ja välineistä, analysoinnista, onnistumisista tunteista ja epäonnistumisen harmituksesta jne.. Itse en koskaan kuvaukseen ryhtyny, ku ei ollut reissuissa valuuttaa hankkia laitteita. Lähdetään joskus sukeltelemaan porukalla :)

    Ja hienoa, että lähdit toteuttamaan itseäs kaukomaille ja sinne, missä "tapahtuu". Lähteminen on aina mukavaa, mutta reissusta paluu..hhmmm..noh sitten huomaat ja tunnet! :D Jatka blogaamista, saat tästä ainaki yhden seuraajan. En oo koskaan mitään blogia seurannut enne, mut tää on mielenkiintonen :)

    Jouni Ruotanen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muhun tuntuu vähän laji ku laji ottavan vahvan niskalenkin. Nyt pitää kesällä koittaa saada aika riittämään sukelluksen lisäksi mm. leijasurffaamiseen, lsv-hyppäämiseen, pesikseen, golffiin, fribagolffiin ja metsästyskorttikin olis kiva käydä suorittaas, että vois metästää jousella...

      Mut joo. Pitää tehdä lisää päivityksiä blogiin, kun tulee taas kerrottavaa aiheesta.

      Poista
  2. Missähän ISO-luvuissa, aukoissa ja suljinajoissa tuolla pääsee kuvaamaan (ilman salamaa lähinnä)? Lähinnä mietin et makro vaatii pinnalla aika paljon valoa ja väh. F 11 - 22, ja sun kuvissa oli paikoitellen kunnioitettavan lyhyt syväterävyys, vaikkakin eihän noista pysty oikein tulkitsemaan mittasuhteita, kun ei tunne kasveja tai eliöitä itse.
    Toivottavasti on menny mukavasti, ja kantsii muuten kuvailla paljon nyt siitä tulvasta toipuvaa kansaa ja kylääkin.
    Kerro Piialle terkkuja, jos siellä vielä!
    Terkuin Kristiina, hankien keskeltä Vallilasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin tuossa Lightroomista, että n. 1700:sta kuvasta statsit on melko seuraavanlaisia:

      ISO 100: vajaa 100 kuvaa
      ISO 160: n. 200
      ISO 200: n. 400
      ISO 400: n. 500
      ISO 800: n. 200
      ISO 1600: n. 100
      ISO 3200: n. 100

      Aukot:
      f1.8 n.200 kuvaa
      loput kuvat aika tasaisesti välillä f2.8 - 11

      Tietty käytin aika paljon salamaa, mut samoissa lukemissa ne ilmankin kulkee. Riippuu tosi paljon syvyydestä.

      Salamallakaan kuvatessa aukkoa ei ihan hirveästi viitsi pienentää, kun ambienttivalo on sen verran vähäinen, että meneepi meri mustaksi, tai ISOa pitää nostaa kohtuuttomasti. Makroja kuvatessahan aukkoa voi pienentää, jos on salamat käytössä. Ilman salamoita makrojen kuvaaminen on aika työn takana. Suurimmat kohteet noissa postaamistani makrokuvista on n. peukalon pään kokoisia ja pienimmät semmoisia puolikkaan vehnäjyvän kokoisia.

      Poista