torstai 6. helmikuuta 2014

Saari täynnä suomalaisia

Living Coloursilla pärjää hyvin, vaikkei englanti kovin hyvin sujuisi. Kolmen viikon aikana ei ole tainnut olla päivääkään, etteikö LC:llä olisi ollut suomalaisia turisteja. Ja asioiminen henkilökunnan kanssa onnistuu suomeksi. Vaikkakin englanti on kieli, jota kaikki täällä puhuu, joku löytyy varmasti tulkkaamaan.

Meribiologi Markus Dernjatin toi Bunakenille 15 henkilön ryhmän suomalaisia sukeltajia tutustumaan Indonesian koralleihin ja muihin otuksiin. Ryhmä majaili Living Coloursilla viikon päivät sukeltamassa ja jatkoi sen jälkeen laivalla kohti Papuaa.

Markus piti Bunakenilla olon aikana kolme luentoa aiheina Bunaken ja Sulawesi, koralliriutat ja lajituntemus. Kaikenlaisia otuksia tuolla meressä näkee joka sukelluksella, mutta se, että niistä tietää edes jotain, tekee sukeltamisesta vielä mielenkiintoisempaa. Ryhmässä oli useampia sukeltajia, jotka sukelsivat kameran kanssa ja muutama kävi PADI underwater photography -kurssin, joten pidin itse ryhmälle luennon Adobe Lightroomin käytöstä. Lähinnä herättämään ajatuksia siitä miten vedenalaiskuvia voi jälkikäteen käsitellä. Ja siitä miten RAW:ina kuvaaminen on erittäin suositeltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti