tiistai 14. tammikuuta 2014

Mistä tämä blogi kertoo?

Tässä blogissa aiheena on vedenalainen elämä sukeltajan ja kuvaajan näkökulmasta.

Sukeltajana olen vielä toistaiseksi melko noviisi. OWD kurssin kävin Thaimaassa Koh Taolla suomalaisessa Koh Tao Divers -sukelluskeskuksessa 2011. Vedenalainen maailma oli sen verran mielenkiintoinen, että palo pinnan alle jäi. 2013 syksyllä aloitin Ylä-Savon Ammattiopistossa Seikkailuohjaaja-koulutuksen, jossa syventävinä opintoina valitsin sukelluksen.

Koulun puolesta suoritimme Suomessa AOWD ja Rescue Diver -kurssit syksyllä 2013. Tarkoituksena on vielä YSAO:ssa suorittaa Dive Master -kurssi kesällä 2014. Katsotaan kuinka käy...

Opintoihin kuuluu luonnollisesti myös työharjoittelua. Pitkään mietin missä ja minkä lajin tiimoilla harjoittelun suorittaisin, kunnes asia valkeni. Jaakko Aalto ja Mia Huopalainen Living Colours Diving Resortilta (Bunaken, Indonesia) lupasivat harjoittelupaikan sukelluskeskukselta, jossa kävimme jouluna 2012 sukeltamassa.

Seuraavan kuukauden puuhastelen siis Living Colours Divingilla työharjoittelussa.

Koska teen normaalisti työtä kuvaajana ja leikkaajana TV-tuotannoissa, oli melko luonnollista laajentaa sukeltaminen myös vedenalaiseen kuvaukseen.

Seuraavan kuukauden ajan ihmettelen siis blogissa työharjoitteluani sukelluskeskuksessa ja aikaani pinnan alla kameran kanssa.

-Matti Salmijärvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti